Вашингтон стана първият щат в САЩ, който легализира използването на човешкото

...
Вашингтон стана първият щат в САЩ, който легализира използването на човешкото
Коментари Харесай

Вашингтон позволи човешките трупове да бъдат превръщани в почва

Вашингтон стана първият щат в Съединени американски щати, който легализира потреблението на човешкото тяло за " компостиране ", съобщи Би Би Си. 

Новоприетият закон ще влезе в действие през 2020 г. и ще разреши  " човешкото компостиране " и хидролиза (разтваряне във вода). Така жителите на Вашингтон ще имат право да избират след гибелта телата им да бъдат превърнати в почва. Методът е опция на кремациите и погребенията и е практична алтернатива за градовете, където не доближава повърхност за създаване на гробища. 

На края на процеса, околните могат да получат почвата, която да използват за засаждането на цветя, зеленчуци или дървета.

Привържениците на концепцията поддържат метода, тъй като съгласно тях е по-екосъобразен от кремацията, след която се отделят въглероден диоксид и прахови частици във въздуха.

Досега законът във Вашингтон позволяваше единствено кремация или погребение. Промяната в него е въодушевена от концепцията на Катрина Спейд, която през 2017 година основава " Рикомпоус " и публично афишира предлагането си за " човешка почва ". Тя взима концепцията си от всеобщите практики на компостиране на добитък. Спейд обаче забързва процеса, като прибавя дървени стърготини, плява и люцерна, които образуват комбинация от азот и въглерод. Тази композиция, съпроводена с човешко тяло, ускорява процеса на естествения компост.

Досега законът във Вашингтон позволяваше единствено кремация или погребение. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР